Welkom bij de verenigingsbox

Hoe werkt het

Samen bijdragen aan een plezierig en veilig sportklimaat

De Verenigingsbox is een hulpmiddel voor verenigingen om zelfstandig te werken aan een sterke en toekomstbestendige vereniging. Het biedt handvatten voor bestuurders, trainers, coaches, scheidsrechter, juryleden, arbiters, sporters en ouders om aan de slag te gaan met een plezierig en veilig sportklimaat. Samen dragen we zorg voor een vereniging waar iedereen zich thuis voelt en met plezier sport.

Samen bijdragen aan een plezierig en veilig sportklimaat

De Verenigingsbox is onderdeel van het programma Naar een veiliger Sportklimaat. Door positief gedrag te stimuleren, kennis en vaardigheden te vergroten en ongewenst gedrag aan te pakken, werken sportverenigingen, sportbonden en NOC*NSF samen aan een veiliger sportklimaat.

Een klimaat waarin je met plezier sport en jezelf kan zijn. Op deze website vindt je informatie over een veiliger sportklimaat voor jouw club.

Niet kunnen vinden waar je naar op zoek bent? Bekijk de veelgestelde vragen.

Meer veelgestelde vragen