Over Veilig Sportklimaat

Door positief gedrag te stimuleren, kennis en vaardigheden te vergroten en ongewenst gedrag aan te pakken, werken sportverenigingen, sportbonden en NOC*NSF samen aan een veiliger sportklimaat. Een klimaat waarin je met plezier sport en jezelf kan zijn.

De Verenigingsbox is een hulpmiddel voor verenigingen om zelfstandig te werken aan een sterke en toekomstbestendige vereniging. Een vereniging waar iedereen zich thuis voelt en met plezier sport!

De Verenigingsbox biedt uitleg over verschillende beleidsthema’s en mooie praktijkvoorbeelden van andere sportverenigingen. Als bestuurder, trainer, coach, arbiter of iedere andere rol kan je direct aan de slag  met deze hulpmiddelen. Zo helpt de Verenigingsbox je om het gesprek over sportiviteit, respect en sportplezier op gang te brengen en om dit thema een vaste plaats te geven binnen jouw vereniging.